عدد الرسائل : 1082 العمر : 61 العمل/الترفيه : طباخه لجوزى تاريخ التسجيل : 01/05/2009
موضوع: كلى الفول الصبح وبليل وانت عمله الرحيم الإثنين 22 مارس 2010, 7:18 am
وصفات فول لذيذة للافطار و العشاء...بدون زيت..ولا أسهل
دى وصفات من اطباق الفول بما ان الفول هو الاكله اللى ميختلفش عليها اتنين و عشان منتحرمشى من الفول بطعمه المميز فى الريجيم بقدملوكو الوصفات دى و لو اعجبكوا الموضوع متنسوش التقييم 1-فول بالطماطم و البهارات
نرفع الفول على النار مع طماطم مقطعه بكميه مناسبه لكميه الفول و نضيف قليلا من الماء و قليل من الملح و فلفل اسود و كمون و كسبره جافه و نقلبه لمده دقيقتين حتى يمتزج طعم الفول مع الاضافات و يغرف فى طبق التقديم
2- فول بالليمون و الثوم و الكسبرة الخضراء
نرفع الفول على النار مع قليل من الماء و بهارات حسب الرغبه "كمون ناعم و فلفل اسود و كسبرة جافه مطحونه" بعد ان يغلى لمده دقيقتين نضيف فص ثوم مفروه ناعم جدا و عصير ليمونه و يغرف فى طبق التقديم و نرش على الوجه مقدار ملعقة طعام مملوءة بالكسبرة الخضراء المقطعه ناعما
3-فول بالطحينه بعد ان نرفع الفول مع قليل من الماء و نضيف بهاراتنا المحببه نضع الفول فى الخلاط مع ملعقة طعام من الطحينه و قليل من اللبن و نضربه جيدا حتى يصير ناعما
4-فول بالحمص و الطحينه يتم تحضيرة مثل الوصفه السابقه و لكن يضاف مع الفول وقت ضربه فى الخلاط كميه مماثله من الحمص المسلوق
5-فول بالخل و الثوم مثل باقى الوصفات نرفع الفول مع قليل من الماء و نضيف ملح قليل جدا فى البدايه و كمون و فلفل مطحونين ناعما ثم يرفع من على النار و يخلط مع فص ثوم ناعم جدا مع ملعقه طعام خل
و يقدم الفول فى اى من هذه الوصفات ساخنا او باردا و ممكن رش قليل من زيت الذرة او عباد الشمس على الوجه حسب الرغبه و لكن جربيه بدون زيت ستجدى انه شهى و الماء المضاف فى كل مره يعمل على امتزاج طعم الفول مع البهارات و لا يلتصق ويجف سريعا وقت غليانه فوق الموقد