Henoa سوبر ستار
عدد الرسائل : 465 العمر : 32 العمل/الترفيه : ملكه الحب تاريخ التسجيل : 05/06/2010
| موضوع: الكوسه بالبشاميل لعيوووووووونكم الأحد 13 يونيو 2010, 6:40 pm | |
|
الكوسه بالبشاميل المقادير كيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومين زعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها 2 مكعب ماجي جبن موتزاريلا
بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن.
الطريقه نضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالص ثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينها ثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها. قرب السواء نضع الملح و الفلفل.
البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي
ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.
بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه
ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.
ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.
و بالهنا و الشفا
الموضوع الأصلي : الكوسه بالبشاميل لعيوووووووونكم المصدر : منتدى كل العرب
|
|