عدد الرسائل : 4801 العمر : 38 العمل/الترفيه : مديره علاقات عامه باحد وكالات الانباء تاريخ التسجيل : 16/01/2009
موضوع: طريقة عمل قرع العسل الإثنين 02 يناير 2012, 1:42 am
المقادير: 5 ملاعق كبيرة دقيق صباع زبدة سكر خوالي كوب ونصف بيضة + فانيليا ماء كافي لسلق القرع العسلي عدد واحد قرع عسلي واللي ما تعرفهوش دي صورته
الطريقة:
قشري القرع العسلي وقطعيه قطع صغيرة ثم اغسليه واسلقيه مع السكر
بعد ما يستوي القرع صفيه واحتفظي بماء السلق علشان هنعمل بيه البشاميل الحلو
اهرسي القرع جيدا ليكون سهل الفرد في الصينية واتركيه جانبا الى ان ننتهي من تحضير الباشميل الحلو
اول شئ حطي صباع الزبدة في الطاسة وبعد ما تسيح حطي الدقيق وقلبيه بالملعقة السلك وبعد 3 دقائق حطي ماء السلق وحوالي نصف كوب حليب وقلبي كويس بالملعقة السلك وبعد ما يثقل قوامه ارفعيه من على النار وضيفي البيضة والفانيليا وقلبيه جيدا
حطي نصف كمية الباشميل في قاع الصينية وحطي فوق الباشميل القرع العسلي واخر شئ فوق القرع العسلي النصف الاخر من الباشميل